Вehandeling van fibromyalgie

Recentelijk is wetenschappelijk vastgesteld en bevestigd dat de oorzaak van fibromyalgie ernstige, constante en langdurige traumatische stress is, die leidt tot overgevoeligheid van het zenuwstelsel, hersen neuronen en perifere zenuwen. Ze reageren allemaal met vrij sterke, aanhoudende en invaliderende, vervelende pijn op de aanhoudende, langdurige en sterke irritatie van het zenuwstelsel.

Dit is wat al het wetenschappelijke bewijs en onderzoek op het gebied van fibromyalgie zegt. Op basis hiervan, en overwegende dat fibromyalgie een typische psychosomatische ziekte is, moet deze ziekte worden behandeld door het verlichten van stress, het verminderen van de gevoeligheid van het zenuwstelsel als reactie op irritatie en het bereiken van zowel stressverlichting als ontspanning van het zenuwstelsel van de patiënt, evenals ontspanning van spieren en trigger points op het lichaam.

Omdat lasertherapie, vooral infrarood gepulseerde laser, een extreem sterk ontspannend effect heeft bij het richten op rustgevende, ontspannende en antistress punten op de oren, kunnen wij tijdens de behandeling met lasertherapie een significante vermindering van stress en ontspanning van het gehele zenuwstelsel bereiken, zowel centraal als perifeer.

Dankzij het effect van lasertherapie op kalmerende, anti stress punten bereiken we een afname van de gevoeligheid van hersenneuronen en dienovereenkomstig een afname van de spanning en gevoeligheid van perifere zenuwen, die niet langer reageren met constante pijn op sterke, langdurige en traumatische stress voor het lichaam.

Na de behandeling stopt de patiënt met het ervaren van constante pijn in alle spieren, begint hij beter te slapen, verbetert de diepe slaapfase, met een afname van stress, verbetert de concentratie, hoofdpijn en andere symptomen van fibromyalgie verdwijnen.

Wanneer de constante stress op het lichaam verdwijnt, zijn de symptomen van de ziekte en een volledige genezing van fibromyalgie mogelijk. Dit is mogelijk bij milde gevallen van de ziekte. In andere gevallen, wanneer de ziekte ver genoeg is gegaan, kunnen we lasertherapie gebruiken om langdurige en vrijwel volledige remissie te bereiken, dat wil zeggen een lange periode waarin de patiënt zonder pijn leeft, goed slaapt en weer volledig kan functioneren en werken. .

Na enige tijd kunnen we een onderhoudssessie lasertherapie uitvoeren, die zal zorgen voor een nieuwe, langdurige, rustige, symptoomvrije periode (remissie) in het leven van een patiënt met fibromyalgie.